My first page

2011 m. balandžio 17 d., sekmadienis

Orkaitėje kepta višta


REIKĖS:

  • 1 nedidelė višta
  • 2 citrinos
  • 5-6 bulvės
  • žiupsnelis juodųjų pipirų
  • pagal skonį druskos
  • 1 šaukštas majonezo
  • 4 skiltelelės česnako
  • šakelė rozmarino
  • 4 šaukštai alyvuogių aliejaus
·        :PASIRUOŠIMAS: Vištą pamarinuojame iš vakaro tokiu mišiniu: druska, juodieji pipirai, rozmarinas, truputį citrinos sulčių, smulkintos česnakų skiltelės, alyvuogių aliejus. Šiuo mišiniu įtriname vištą ir paliekame šaltai marinuotis per naktį.  

PRIEŠ KEPANT:
Paruoškite bulves: nuskuskite, supjaustykite į 4 dalis. 
įdėkite citriną į verdantį vandenį ir palaikykite 1 minutę. Tada citriną nestipriai subadykite peiliu, kad galėtų išbėgti sultys ir įdėkite į vištos vidų. 

Vištą įdėkite į kepimo rankovę ir aplink ją išdėliokite bulves. Galima įdėti plautas ir skustas morkas, padalintas į 2-3 dalis. Iškepusios bus puikus garnyras kartu su bulvėmis. Kepkite vidutinėhe temperatūroje, kol višta gražiai paruduos.

SKANAUS!





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą