REIKĖS:
- 1 nedidelė višta
- 2 citrinos
- 5-6 bulvės
- žiupsnelis juodųjų pipirų
- pagal skonį druskos
- 1 šaukštas majonezo
- 4 skiltelelės česnako
- šakelė rozmarino
- 4 šaukštai alyvuogių aliejaus
· :PASIRUOŠIMAS: Vištą pamarinuojame iš vakaro tokiu mišiniu: druska, juodieji pipirai, rozmarinas, truputį citrinos sulčių, smulkintos česnakų skiltelės, alyvuogių aliejus. Šiuo mišiniu įtriname vištą ir paliekame šaltai marinuotis per naktį.
PRIEŠ KEPANT:
Paruoškite bulves: nuskuskite, supjaustykite į 4 dalis.
įdėkite citriną į verdantį vandenį ir palaikykite 1 minutę. Tada citriną nestipriai subadykite peiliu, kad galėtų išbėgti sultys ir įdėkite į vištos vidų.
Vištą įdėkite į kepimo rankovę ir aplink ją išdėliokite bulves. Galima įdėti plautas ir skustas morkas, padalintas į 2-3 dalis. Iškepusios bus puikus garnyras kartu su bulvėmis. Kepkite vidutinėhe temperatūroje, kol višta gražiai paruduos.
SKANAUS!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą