Gaivinantis vasariškas desertas. Parfė - tai šaldyta cukraus sirupo,grietinėlės ir kiaušinių masė. Gali būti įvairiausių skonių. Išbandysime karštai vasaros dienai tinkanti raudonųjų serbentų parfait:
Reikės:
4 kiaušinių tryniai;
350 ml grietinėlės;
100 ml miltelinio cukraus;
300 ml serbentų;
2-3 šaukštai cukraus.
Puode užviriname apie puse stiklinės (100ml) vandens, tik tiek kad apsemtų, ir supilame miltelinį cukrų.
Nukaiskite puodą nuo ugnies ir plakdamos šluotele sudėkite kiaušinių trynius. Toliau plakite ir verkite ant silpnos ugnies, kol mišinys pasidarys tirštas kai kremas. Nukelkite puodą ir dar kurį laiką plakite, kol šiek tiek pravės. Mišinys turi būti panašus į kremą. Jam truputį pravėsus supilkite mišinį į dubenį ir atšaldykite. Aš palikau maždaug pusvalandžiui.
Kol mišinys šąla, serbentus sutriname su cukrumi, vis pamaišydami, kol cukraus grūdeliai visiškai ištirpsta.
Atskirame dubenėlyje iki standumo išplakite grietinėlę.
Išimame į šaldytuvo atšalusį mišinį. Grietinėlę ir trintus serbentus atsargiai įmaišykite į atšalusį kremą. Sukrėskite kremą į vieną indą arba penkias nedideles formeles ir palikite mažiausiai 4 val. Šaldykite šaldiklyje.
Išėmus formeles iš šaldiklio, trumpam pamerkite į šiltą vandenį, užvoškite lėkštele ir staigiu judesiu apverskite. Nuimkite formeles ir papuoškite desertą mėtų lapeliais ir r.serbentų šakelia.
Pastabos:
Reikės:
4 kiaušinių tryniai;
350 ml grietinėlės;
100 ml miltelinio cukraus;
300 ml serbentų;
2-3 šaukštai cukraus.
Puode užviriname apie puse stiklinės (100ml) vandens, tik tiek kad apsemtų, ir supilame miltelinį cukrų.
Nukaiskite puodą nuo ugnies ir plakdamos šluotele sudėkite kiaušinių trynius. Toliau plakite ir verkite ant silpnos ugnies, kol mišinys pasidarys tirštas kai kremas. Nukelkite puodą ir dar kurį laiką plakite, kol šiek tiek pravės. Mišinys turi būti panašus į kremą. Jam truputį pravėsus supilkite mišinį į dubenį ir atšaldykite. Aš palikau maždaug pusvalandžiui.
Kol mišinys šąla, serbentus sutriname su cukrumi, vis pamaišydami, kol cukraus grūdeliai visiškai ištirpsta.
Atskirame dubenėlyje iki standumo išplakite grietinėlę.
Išimame į šaldytuvo atšalusį mišinį. Grietinėlę ir trintus serbentus atsargiai įmaišykite į atšalusį kremą. Sukrėskite kremą į vieną indą arba penkias nedideles formeles ir palikite mažiausiai 4 val. Šaldykite šaldiklyje.
Išėmus formeles iš šaldiklio, trumpam pamerkite į šiltą vandenį, užvoškite lėkštele ir staigiu judesiu apverskite. Nuimkite formeles ir papuoškite desertą mėtų lapeliais ir r.serbentų šakelia.
Pastabos:
- Kremą šaldžiau šaldytuve tol, kol truko sutrinti serbentus ir cukrų.
- Desertą supilsčiau į mažus plastinius desertinius indelius su dangteliais. Taip buvo patogiau laikyti šaldiklyje, o išsitraukus tiesiog mėgautis iš indelio kaip ledais. Žinoma, jei laukiate svečių gražiau būtų desertą išimti iš formelių pagal receptą bei papuošti.
- Desertas labai lengvai paruošiamas.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą